Thursday, January 14, 2010

Berichten over de staat van Nederland

Zo even twee verhalen die heel treffend de problemen van Nederland aangeven en piekfijn verklaren waarom Geert Wilders zo populair is.

Marokkanen terroriseren IC, bedreigen dokter, politie doet NIETS.

Marokkaanse crimineel werkt bewust niet (want heeft uitkering), haat Nederland en verklaart zijn crimineel gedrag (verrassend!) door discriminatie!


Je broek zakt ervan af. Wanneer stopt deze linkse waanzin?

Friday, January 8, 2010

Oproep tot Bezuinigingen nu ook van EZ

Mooi bericht in de ESB, overgenomen door nu.nl, van SG Buijtink over zijn visie op de economie en vooral het volgen pad om de begroting te hervormen. Hij kiest duidelijk voor de CDA lijn: snijden in subsidies en uitgaven, arbeidsparticipatie optimaliseren, profijtbeginsel verder doorvoeren en bovenal belastingen niet verhogen.

Dit toont in mijn ogen aan dat het rechts-economisch verantwoorde beleid definitief voet aan de Nederlandse grond heeft gekregen en heeft getriomfeerd over het tax & spend van de jaren 70 en zelfs het tax & save van Lubbers. Ook is dit een stevige opsteker voor Balkenende en indirect voor een rechtse coalitie in de toekomst. Tegelijk is het een flinke streep door de linkse rekening van Wouter B. die nu zelfs onder zijn eigen traditionele achterban, de ambtenaren, economisch rechts gepasseerd wordt.

Positief dus!

Om het NOG mooier te maken kraakt Buijtink ook de absurde, solistische milieu-ambitie om maar liefst 30% CO2 uitstoot te minderen, ipv de al overdreven en weinig realistische 20% die binnen de EU is afgesproken. Buijtink maakt zich ernstig zorgen over de kosten die dit met zich mee draagt. Daarnaast is gecoördineerde actie altijd effectiever, volgens Buijtink.

Deze man heeft visie!