Wednesday, June 3, 2009

Onfatsoen en homo-emancipatie

Niet het drugsbeleid, maar het (homo)seksbeleid zijn het toppunt van onze ontspoorde gedoogzucht. Met het volstrekt infantiele (en in NL haast dogmatische) argument dat je “het beter kan reguleren, anders gebeurt het stiekem en daar komen ongelukken van.” Dat zoiets in bepaalde gevallen bij pubers zo werkt wil ik nog wel geloven. Al liepen de schoolfeesten van de school waar alcohol geschonken werden vaker en erger uit de hand dan op de school waar de alcohol verboden was (en de pubers dus buiten stonden in te drinken, zonder daarbij overigens gestoord te worden door het gezag). Enfin. Verbieden is natuurlijk wat totalitair en overdreven, het moet dus met wijsheid en terughoudendheid worden toegepast.

Er is een gebied waarbij dergelijke terughoudend ronduit ongepast is: publieke seks. Kort geleden was er de episode in Slotervaart waar nu bordjes staan om te ‘waarschuwen’ (en tegelijk publiekelijk goed te keuren) voor homoseks in de publieke bosjes. Nu las ik dit veelzeggende artikeltje. Strekking: homo’s doen het nu op een plek waar kinderen ze soms kunnen zien (ironisch genoeg in een natuurgebied met de naam “bruine groene ster”), dus geef ze een afgebakend gebied met waarschuwingsbordjes. Iedereen blij, toch? Nee! Seks hoort niet thuis in de publieke ruimte. Net zo goed als dat we geen masturberende mannen op straat willen, moet we geen rugridders in het park willen. Waarom schipperen we met deze normen? Waarom is het onredelijk om van homo’s te vragen om, net als hetero’s, gewoon thuis seks te hebben? Waarom staan homo’s er überhaupt zelf op om zich zo promiscue en weerzinwekkend te gedragen? Als je je eigen emancipatie serieus neemt moet je daar zelf ook verantwoordelijkheid voor nemen. Je gedragen als een lage leerhoer op een boot met minister van cocktailparty’s, voorbarige brieven en homo-knuffelen Plasterk draagt niet echt bij aan mijn acceptatie van homo’s. Dat heeft overigens NIETS met discriminatie te maken. Hetero’s die in het park seksen moet wmb ook opgepakt worden, laat staan dat ik een hoerenparade door de gracht toejuich.

De huidige attitude van homo’s en de politiek correcten vind ik een pervertering van de werkelijke homo-emancipatie. Ik zal mensen hun seksuele geaardheid accepteren (zowel hetero als homo), maar onder geen beding onfatsoenlijke (seksuele) uitingen ervan. Onfatsoen schaadt emancipatie.

2 comments:

  1. Heerlijk artikel Luuk! Ongelooflijk dat dit allemaal kan...........
    Tukker

    ReplyDelete