Thursday, May 20, 2010

Oproep tot verzet

Vrienden, familie, kennissen, landgenoten,

Het zijn exceptionele economische tijden. Ons land staat voor cruciale verkiezingen en cruciale keuzes: linksom of rechtsom, meer belastingen of meer bezuinigingen. Het wordt tijd dat de mensen van wie het allemaal moet komen, de werkenden, zich gaan roeren in dit debat over de toekomst van Nederland. Daarom vind ik het volgende exceptionele initiatief prijzens- en aanbevelenswaardig. Op 29 mei a.s. op het Plein te Den Haag zal de eerste “Dutch Tea Party” worden gehouden, met het thema; Het is 5 voor 12!
Ik ga die dag demonstreren om te laten horen dat ik Taxed Enough Already ben. Nederland moet bezuinigen en niet belastingen verhogen. Nederland moet kiezen voor groei en niet voor afbraak, voor de lange termijn en niet voor slechts een kabinetsperiode, voor visie en niet voor populisme.
Een belasting toptarief van 52% is eigenlijk al een gotspe, maar er zijn zelfs partijen die er nog 60% tarief bovenop willen. Het is werkelijk de schaamte voorbij. Er zijn nu partijen die met geleend geld de koopkracht willen ondersteunen. Dat is niets minder DSB-politiek (veel kopen met geleend geld wat je vervolgens niet kan terug betalen). Zelfs een kind van 3 kan dat. Willen we een premier die de politieke evenknie van Leen van Frisia is?

Alleen al het feit dat dit de eerste (normaal) rechtse demonstratie is die ik mij in Nederland kan herinneren (toegegeven: ik ben nog niet zo oud, maar demonstreren/staken/kraken zijn meer linkse hobby's, die nml tijd genoeg) is reden genoeg om het initiatief te steunen. Ik nodig jullie allemaal om erbij te zijn volgende week zaterdag.

Met buitengewoon vriendelijke groet,

Luuk

ps. voor meer info: http://dutchteaparty.wordpress.com/2010/04/03/hetis5voor12/
ps2. een niet onbelangrijke stemwijzer: http://www.z24.nl/economie/artikel_141831.z24/Wat_stemt_je_portemonnee__-_de_wijzer.html

1 comment:

  1. De werkenden worden juist door rechts het hardste gepakt. De rijksten werken namelijk helemaal niet, maar worden rijk van beursspeculaties terwijl ze in hun achtertuin liggen. En veroorzaken zo de crises waar we allemaal onder lijden.
    En daar ga jij voor demonstreren? Man man, wat een domheid weer.

    ReplyDelete