Sunday, April 5, 2009

FNV Terrorisme (deel 2)

De schaamte bij de FNV is volledig overboord gegooid lijkt het. Nu claimen ze dat het geweld tegen personeel veroorzaakt wordt door de overvolle, strakke rijschema’s. Zelden zo’n belachelijke redenering gehoord. Wat een volstrekt achterbakse, misselijkmakende manier om een ongerelateerde agenda (“we willen relaxter werken”) te integreren met een accuut probleem. In Singapore rijdt de metro om de 2 minuten (strakker kan niet) en wordt nooit iemand in elkaar geslagen, wordt nooit het balkon onder gepist.
Het is typisch voor het links-liberale gedachtegoed om vooral niet naar de daders te wijzen bij dit soort zaken. Daders zijn vooral slachtoffers. Toch blijft de sprong van een pissende voetbalsupporter die agressief reageert op een conducteur naar te hoge werkdruk (de conducteur was overigens daar in privétijd) bizar. Ik geloof niet, zoals Willem Breedveld , dat het hier gaat om naïviteit. Dit is minachtend tegen het fatsoen en het personeel.
Ik wil mijn steun aan de NS uitspreken om de daders op alle mogelijke manieren aan te pakken. Ik roep de rechtspraak op ook een helder signaal af te geven aan de samenleving: wie de grenzen overtreed gaat de bak in en heeft de rest van zijn leven een strafblad.

No comments:

Post a Comment