Monday, April 27, 2009

Zijderveld keihard gep0wn3d

Het is dan toch gebeurd, de eerste CDA-prominent zegt, omwille van het uitblijven van een ouderwets cordon-sanitair rond de PVV, zijn lidmaatschap op. Boeiuh, denkt u, maar blijkbaar geniet de man nogal wat aanzien in CDA-kringen. Opzich is dit dus een slechte zaak, want fatsoenlijke mensen doen niet aan democratische uitsluiting. Einde discussie?
Nee! Ephimenco wijdt zijn stukje in Trouw aan Zijderveld en ontmaskerd hem als een extreme hypocriet.

Laat een paar kernquotes erbij pakken:

Over het treiteren van homo’s door moslimjongeren: ’De politiek en de politie lijken dit alles te gedogen uit vrees voor stigmatisering van minderheden. Dat is onaanvaardbaar.’


Over de onder druk van moslims afgelaste opera Aïcha: ’In een democratische rechtsstaat als de onze kun je alles zeggen, ook over Mohammed, want er is ruimte voor een publiek debat. () Het wordt tijd dat islamitische Nederlanders met dit soort opvattingen eens bijles krijgen in wat het betekent om in een moderne, democratische rechtsstaat te leven.’

De onveiligheid die eind jaren negentig in de Rotterdamse Millinxbuurt heerste, door toedoen van Antilliaanse en Marokkaanse boeven, omschreef Zijderveld als ’terreur van tuig dat misbruikt maakt van de ruimte die onze rechtsstaat biedt.’ Zijn aanbevelingen? ’Terroristen, hooligans en ander uitschot dat mensen met geweld en agressie bedreigt, kun je niet met een soft gedoogbeleid bestrijden. Die moet je hard – heel hard – aanpakken.’

Hij lijkt dus eigenlijk, stiekum best wel slim te zijn. Is hij opeens siniel geworden? Maar het allermooiste is nog dit:

“Begin 2000 werd Europa opgeschrikt door de opkomst van de Oostenrijkse FPÖ van Jörg Haider. Hierbij moet worden aangetekend dat de FPÖ, anders dan de PVV, een echte extreemrechtse partij was. Dat wil zeggen vreemdelinghater, antisemiet en met geprononceerde nazi-sympathieën.

Zijderveld noemde die partij ’populist’ of ’conservatief’ met de capaciteit onbestemde gevoelens van onbehagen over de gevestigde politiek te mobiliseren. Op 30 januari 2000 gaf hij in zijn tv-column het Oostenrijkse CDA, de Oesterreichische Volkspartei, het advies om samen met de FPÖ te gaan regeren: ’Ik vind dat de Vrijheidspartij van Jörg Haider zo snel mogelijk in de Oostenrijkse regering moet komen. Hoe langer deze populaire partij in de oppositie blijft, hoe groter haar aanhang en politieke impact zullen worden.

Hoe bestaat het dat iemand zo extreem van standpunt wijzigt en zich als een kleinkind in de media gaat beklagen? Dit is wel heel bizar. Zijderveld: -1.

2 comments:

 1. Het zal z´n carrière wel schaden. En in plaats van het debat aangaan of met stille trom vertrekken, wil hij zijn partij ook nog eens chaden die zoveel naar hem geluisterd heeft (misschien doet ze dat nu niet meer, en is hij not amused en wil ze eens even flink raken).
  Of Zijderveld is van agnost een atheïst geworden en dat soort volk is in staat alles en iedereen te bedriegen, inclusief hun vrienden.

  Dat Ephimenco de FPÖ extreemrechts noemt, is trouwens wel een weer een zieke opmerkingen van onze linkse columnist wat hem ook tot een hypocriet maakt a la Zijderveld. Of is het een zinloze overdrijving, in de zin van : "Kijk eens, de FPÖ is nog erger, dus de PVV valt wel mee"? Ja, voor wie dan?

  ReplyDelete
 2. Luuk, kun je even het contactformulier van Conservatisme Web invullen en je e-mailadres even doorgeven? Ik heb je e-mailadres nodig aangezien er wat veranderen op stapel staan.

  Conservatisme Web zal gewoon blijven bestaan hoor, maar ik heb even een adres nodig waar ik naartoe kan mailen.

  ReplyDelete