Tuesday, May 12, 2009

CU links-radicaler

Het wordt steeds gekker met de CU. Dat je Wilders afwijst als coalitiepartner kan ik me nog enigszins voorstellen, maar dat je een belastingverhoging in tijden van crisis voorstelt gaat wel ver.
Egbert Schuurman, overigens een goede bekende van wijlen mijn opa, wil mensen boven de 125.000E extra belasten met een extra schijf van 60%. Ik heb de beste man weleens ontmoet en vond hem erg innemend, maar dat weerhoudt hem er niet van onzin uit te kramen. Hij stelt "Die hebben met zo'n salaris echt geen last van de crisis. Zij kunnen best wat missen". Meneer Schuurman, het gaat er niet om wie wat kan missen, het gaat erom wat rechtvaardig is. Iemand met 2x zo sterke schouders hoort niet 4x zoveel te dragen. Zeker niet als hij die sterke schouders door hard werken heeft bereikt.

Ik stem op de korte termijn zeker geen CU.

Update:
GS heeft het bericht ook opgepakt. Hun "Stijlloos Tegenplan: We geven alle werkelozen van Nederland een tientje per maand minder. Dan zijn we er ook."
Ben ik een stuk meer voor.

4 comments:

 1. Het bericht verbaasde mij ook, maar je moet wel even het hele verhaal vertellen he. "Hij vindt dat het kabinet de staatsschuld te hoog laat oplopen, en daardoor ,,onverantwoorde'' risico's neemt met de overheidsfinanciën." lees ik in het ND. De aanleiding is dus heel legitiem, de oplossing een beetje typisch, Ik vind het niet bij prof. Schuurman passen, dus ik vraag me eerlijkgezegd af of het idee wel bij hem vandaan komt. Ik vermoed dat hij eerst een ander voorstel had, maar na overleg met anderen heeft besloten om dit voor te stellen.

  Die uitspraken van Rouvoet inzake de PVV wordt ik overigens ook niet vrolijk van. Vooral flauwekul als dit: ,,niet aan denken dat het na deze periode helemaal de andere kant opgaat en we een centrumrechts kabinet krijgen.''

  Dit is overigens voor het eerst dat Rouvoet impliciet lijkt toe te geven dat de ChristenUnie nu een centrumlinkse koers vaart, erg jammer.

  ReplyDelete
 2. Op Opunie staat ook een interessante reactie op de actie van prof. Schuurman
  Crisistax van Schuurman is slecht plan

  ReplyDelete
 3. Het economische standpunt van de gemiddelde politicus: "Ik ben voor een belastingverhoging voor iedereen die meer verdient dan ik."

  ReplyDelete
 4. eens Jona, waarom stelt Schuurman geen bezuinigingen voor ipv populistische rijken-zijn-slecht praatjes?

  lol Daniel, daar lijkt het wel heel erg op!!

  ReplyDelete