Wednesday, May 20, 2009

Hufters

Een grote meerderheid van Nederland durft hufters niet meer aan te spreken. Dit stond gisteren op de voorpagina van Spits naar aanleiding van een onderzoekje van Netwerk. Het is een even interessante en onthullende als wel sneue bevinding. Nederland is geïntimideerd en je zou zelfs kunnen stellen geterroriseerd. We worden geterroriseerd door jongetjes die muziek via hun speakers luisteren in de tram, geterroriseerd door hangjongeren en geterroriseerd door hondenbezitters. Het is het bekende riedeltje aan asociaal gedrag, maar Nederland durft er helaas niets meer aan te doen.

Ik vraag mij af of meer politie op straat die mensen op dit soort gedrag aanspreken (ook als het niet illegaal is) een aanleiding kan zijn voor het normaliseren van de omgangsvormen. Zo hebben beveiligers in de tram de tram in Den Haag al een stuk prettiger gemaakt (al grijpen ook zij te weinig in). Gelukkig bezuinigt ons kabinet liever op nota bene de enige kerntaak van de overheid: veiligheid. Minder geld voor politie en minder cellen, maar wel 750 miljoen verkwisten voor Vogelaarwijken. Het is om moedeloos van te worden.

2 comments:

  1. "Het is om moedeloos van te worden."
    Ja en dan die postbus 51 campagne 'We worden onbewust steeds asocialer'. Alsof die fluimende straatschoffies niet door hebben dat ze zich asociaal gedragen, erg vermoeiend inderdaad.

    ReplyDelete