Friday, June 19, 2009

De Pers en het Liberalisme

Gisteren in De Pers iets wat exemplarisch voor de pers: een drie pagina special over hoe fatsoenlijk en goed we in Nederland wel niet zijn omdat we het homohuwelijk kennen. Alle landen die het niet hebben zijn achterlijk, zo was de strekking.

Nu had ik gister een kleine discussie met een collega over de vraag waarom Nederlanders zo massaal de Amerikaanse Democraten steunen. Hij dacht dat dit door de domheid van de Amerikanen (typische arrogante houding), ik dacht dat het vooral aan de Nederlandse media die zonder uitzondering de GOP als het kwaad zien. De homospecial van De Pers was hier een goed voorbeeld van. Er hangt in persland een hardnekkige liberale cultuur die iedereen die het oneens is als "achterlijk" of "kortzichtig" beschouwt en zichzelf als "verlicht" en "open minded" beschouwt. Dat je hiermee kuddegedrag pur sang tentoon sprijd is natuurlijk ironisch en reden genoeg deze misplaatste arrogantie te bekritiseren. Van "openmindedness" kan al helemaal geen sprake zijn, het is our way or the highway.

De homolobby in Nederland is daar het ultieme voorbeeld van. We zien het dansen van schaarsgekleede nichten op boten, met de minister en vertegenwoordigers van het leger, als ultieme beschaving en fatsoen. Dan heb ik het nog niet over de gedoogde afwerkplekken in natuurgebieden, publiek terrein! Dat er kinderen rond lopen en voor hun leven getekend zijn door deze schunnigheid komt niet in ze op. Dit is Nederland, wij zijn verlicht! Wie niet voor ons is is tegen ons. De Nederlandse/Europese media zijn de meest kortzichtige, eenzijdige media van de westerse wereld. Jammer dat Opinio moest verdwijnen.

No comments:

Post a Comment